Sunday, March 20, 2016

This is normal

Orang cakap perasaan sebegini normal. Kenapa aku rasa macam tak? *sigh* 

Sunday, March 13, 2016

Test

Kita tengok akan ada perubahan untuk blog ni atau tidak. 

Tuesday, March 01, 2016

wide awake

Still wide awake at this hour. kenapa entah mata susah nak lelap. banyak benda yg di fikirkan mungkin. lot of things happened since my last post. Hari ni genap 8 bulan bertunang. how time flies. another 2 months to go. nervous tak sampai lagi. mungkin sebab busy kerja dan mengejar sylibus. tapi yang perasan emosi makin tak tentu hala. ada je benda tak kena. kadang2 muhasabah diri. mingkin setan yang menganggu. and sentiasa ajar diri untuk kuat. tapi atiqah kan... sampai satu tahap nanti mesti tersungkur. benda biasa la tu. pray for me and for us okay? utill the next post. take care. :)

Tuesday, September 01, 2015

sebulan


1 month. Alhamdulilah. May Allah ease our journey.

Tuesday, October 07, 2014

deep inside

perasaan tengah tak best. aku asyik dengar orang cakap aku kuat, sampai satu tahap aku rasa aku mmg aku kat. tapi tu tipu je. lama2 perasaan aku pun tau aku tgh menipu. to be honest, aku tak tau apa yang aku nak sekarang. only one person that can understand me completely tapi dia pun dah tak boleh diganggu sekarang. kawan2 semua dah slow2 build their own small wolrd. their own small family. aku? still sibuk dengan kerja and research. aku dah tak tau apa priority aku. apa yang aku nak dalam hidup ni. perasaan bila nampak gambar kahwin kawan2, gambar anak kawan2, buat aku rasa cemburu sikit tapi bila fikir, aku pun sebenar nya tak bersedia lagi utk kesitu. i need to keep my priority straight. to finish all this work first then baru fikir pasal kahwin maybe. entah laaa. penat dan keliru. kalau boleh hantuk kepala dan lupakan semua, aku dah buat, takpe la. aku cuba muhasabah, bagi yg terbaik utk diri sendiri insya allah. selesai kan impian mama abah, baru fikir impian sndiri, insya allah. just doakan aku okay? at least aku still ada blog ni. kan? :)

Wednesday, October 01, 2014

workaholic

percaya atau tak aku di ofis pada waktu begini. tak tau la nak cakap gila kerja atau pun apa. tapi buat masa ni kerja dah macam jadi suatu priority dan juga satu kegilaan. kenapa entah. mungkin sebab kerja yg menimbun. carry mark, consultation bla bla. makan pun tak berapa menentu sekarang. bila sempat makan, kalau tak, abaikan, tapi entah. ada satu kepuasaan. mungkin sebab aku buat benda yg aku betul2 suka. jadi makan minum semua tolak ketepi.

oh ye. counting days. another few months left. tapi aku sibuk dengan kerja. haisyh. takpela. sebulan cuti nanti akn di fully utilized kan dengan persiapan semua. harap2 sempat. insya allah.

p/s: 24 jam rasa tak cukup.

Thursday, September 11, 2014