Posts

Showing posts from July, 2012

Sedar

Disiplin diri makin teruk. Perlu berubah. Jika berterusan begini, mungkin boleh memudarat kan diri sendiri.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Titik

Selagi tidak mengenggam segulung master, jangan berangan nak fikir pasal kahwin. Titik.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

gatal

nampak blog ni dah berubah wajah? dan berubah kepada pink. pink okey? it soooo not me. itu lah akibat nya bila tangan ni gatal2 nak menukar segala jenis template and layout blog. last2 pink ni yang terkena. ah! stress... skill html dan segala macam coding tu semua dah bertempiaran lari. mungkin perlu minta bantuan skuad tambahan, MNH mungkin... haha. kepada pembaca setia, harap2 anda dapat la bertahan dengan warna merah jambu ini... saya akan usahakan supaya blog ini akan berubah wajah kembali. tapi yang penting bukan la bewarna merah jambu seperti sekarang. ah, menyesal rasa gatal2 tangan nak mengubah layout blog. oh. tetapi hajat sebenar hanya ingin mengubah susun atur blog ni supaya kelihatan lebih kemas. tapi semuanya dah punah. haisyh.


okey la, tutup cerita pasal layout. teka saya berada di mana? di rumah!! haha, setelah hampir sebulan lebih berada di tempat mencari rezeki, akhir nya dapat juga pulang kerumah. rindu kepada rumah mmg tak terungkap. sampai2, terus peluk cium mama. l…

puasa

tadi pengumuman puasa. rasa nya ini kali pertama dalam seumur hidup tidak dapat menonton pengumuman tarikh puasa. nak buat mcm mana, tanggungjawab bersama adik pelajar pada ketika itu. so, sabtu ini akan mula berpuasa. pertama kali bekerja semasa bulan puasa. hati sedikit risau. tahu kekuatan diri. tetapi harap nya low blood pressure tidak akan menjadi penghalang diri untuk menunaikan ibadah puasa sambil melaksanakan tanggungjawab sebagai tenaga pengajar. berharap sangat adik-adik pelajar tidak akan terlalu hyper pada bulan puasa ni.

rasa macam baru semalam mengharung puasa tahun lepas di seri iskandar. kalau puasa tahun ni puasa pertama ketika bekerja, puasa tahun lepas adalah puasa pertama yang dapat merehatkan diri sepuas2 nya. dan juga puasa pertama di tempat baru. eh, puasa tahun ni adalah puasa pertama yang berjauhan dengan keluarga. nasib baik hari pertama berpuasa akan bersama dengan keluarga. kalau tidak, boleh banjir jengka di buat nya.

harap2, untuk ramadhan kali ni, diri i…

Stalker

Sekarang saya ada stalker baru tau. Haha. Ye awak. Awak la yg saya maksudkan. Ala2 mcm artis pulak kan sampai nak ada stalker bagai. Okey. Cukup cerita pasal stalker.

Perkataan paling kerap saya dengar minggu ini adalah kahwin. Tak tau kenapa. Mungkin because one of my housemate dah bertunang dan akan berkahwin tak lama lagi so perkataan kahwin tu kerap bermain di bibir2 kami. And bila hal kahwin ni menjadi hangat, saya pun tak dapat lari la dari kena tempias. Masing2 bertanya bila giliran saya. Hanya mampu tergelak. Sedang kan dlm hati, hanya Allah je yang tau. Siapa yg tak nak kahwin kn? Semua orang nak.. Tapi bila kembali merenung kondisi diri sendiri, rasa nya mmg tak layak lagi utk bergelar isteri org... Banyak benda yang kurang. Banyak benda yang hendak di capai. Jadi hajat kahwin itu mungkin terpaksa di tangguh kan. Jadi jangan dipressure insan yg bernama atiqah ini dgn soalan2 pasal kahwin.

Ah. Mata dah bagi isyarat untuk tidur. Mungkin sebab kelas yg banyak dan juga student…

Masa terluang

Coretan ini dibuat ketika adik-adik student sedang sibuk menjawab soalan kuiz. Terkenang zaman diri sendiri sibuk study dan menjawab kuiz. Rasa nya baru semalam je berada di tempat mereka, menjawab segala mcm bentuk kuiz dan test. Tapi hari ni dah berada di hadapan, menjadi pendidik dan memerhati mereka. Ah. Rindu dekat sayang2 makin menimbun. Mungkin perlu ke sana sabtu ini. Menghabis kan masa bersama mereka. Di sini juga bertemu dgn ramai syg yg baru. Yg jadi peneman di kala duka. Tapi, sayang yg lama masih di hati. Eh, mcm banyak sangat yg sudah di mengarutkan. Mungkin perlu berhenti. Dan mungkin akan berjumpa lain kali. Mungkin.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ingat?

Eh, ingat tak janji tuan punya blog yang konon2 nak membuat coretan hati? Kalau tak ingt, bagus. Haha. Mood menaip masih belum sampai. Walaupun laptop sudah berfungsi seperti biasa, rasa nya medium ini lebih selesa. Tapi of course la. Tidak boleh la menaip terlalu panjang. Rasa macam janggal.

Sekarang kondisi diri berada dalam keadaan keliru. Masa depan yang celaru. Semua nya lah bercampur aduk. Soalan kahwin sudah acap kali di tanya. Apa yang nak di jawab? Entah. Rasa nya terlalu jauh semua tu. Banyak benda yang diri sendiri nak capai. Segulung master, jawatan sebagai pensyarah tetap. Tu baru sedikit.

Lagi satu, sekarang rasa bahagia dgn adik2 pelajar. Mereka madu, mereka racun. Sekejap mereka buat hati terluka, sekejap lagi mereka juga lah yg jadi penawar. Sayang kepada mereka jgn dipertikaikan la. Mmg terlampau syg.. Mungkin sebab semester pertama bergelar pensyarah jadi kasih sayang melimpah ruah untuk mereka.

Ah. Patut berhenti. Lampu merah blackberry berkelip2 menandakan ada …

Spoil

Tau ape yang boleh buat mood spoil di pagi hari? Bila dah bersemangat wajar nak menaip dan mengupdate blog, tiba-tiba laptop buat hal.. Mmg gaya macam minta di maki di pagi hari.

Banyak benda nak dicoret di sini. Hari ni genap sebulan memulakan kerjaya baru. Macam-macam benda jadi. Macam-macam benda nak di ceritakan kt sini. Tapi di sebab kn laptop yg buat hal, terpaksa la di pendam dulu hasrat tu..

Doakan saya makin kuat dan terus tabah ok? :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.