Posts

Showing posts from November, 2009

buah hati baru... ;p

Image
jgn slh fhm... bukn bf baru.... hati ini still milik orang yg sme... hehe.
cume juz na knl kn pet baru aku. 2 ekor kure2 comel.. kure n kuri...
huhu... skrng ni tkde la bosan sgt. kejap2 men ngn downg. smpi mak aku bsing... hehe...
ta sush pon jaga downg. juz na kna tukar air sehari skali. klu aku rjin, aku tukar 2kali sehari.. bg mkn pon 2-3 je sehari...
kure tu kure2 jantan. tp dia mcm pasif jek. tktau la npe... mte pon ta terbukak. aku rse mcm dia de penyakit, tp ta sure la... yela,aku bkn terer bab2 kure2 ni.... kuri plak kure2 betina. aktif gler... klu na letk kt luar, ta leh if ta tgk. alih pndngn 5saat jek,alamat nyer merayap jauh la dia... ;p


atas penutup aquarium.



atas batu dlm aquarium


dlm aquarium


excited na kuar dr aquarium

di atas tapak tgn

p/s: akn de post2 yg akn mnyusul pasal buah hati baru sy ni... ;p

~ttfn~

pertemuan semula =)

Image
hr ahd br ni/22hb nov, dak2 skolah aku(SMKTPG) decide na wt reunion... reunion ke? erm,lebh kpd hang out sme2 je la.... huhu.. act, aku agk terharu coz dis is the 1st tyme aku join downg. downg da wt bnyk perjumpaan da sblm ni... bukn la downg ta sudi na ajak aku tp lepas je aku pndh phng, aku mcm da lost contact ngn downg.. n dlm thun ni jugak aku br dpt contact ngn downg. jmpe kt blog, fcebook, frenster n myspace... n medium perhbungn kitaowg skrng adalah fcebook. huhu...
it feels so good dpt jmpe downg. honestly, mse na g tu aku rse berdebar smcm jek. maybe sbb lme da ta jmpe kot. huhu... yela, last skali jmpe mse aku f2. umo aku 14thun skrng ni aku da na 21thun kowt. almost 7years!! hehe.
kitaowg berkumpul kt mid... mule2 downg na jmpe kt pizza, tp at last downg tukar. jmpe kt kfc kt mid. huhu. aku smpi dlm kul 12lebh... hadi yg tmankn aku tp pastu dia membawa dri ke tmpt len. huhu... mse aku smpi yg da ade, nisa,zai,effa,fairuz,ayuni n anis... ta berubh muke downg... huhu.still sm…

tribute to mereka....

Image
*amaran... entry ini akn amat panjng. ;p

sy rndukan mereka....


ye.. mereka adlh exrum8 sy ketika diploma. obviously la dip kn? dgree sy duk umh.. ;p kitaowg knl since p1 lg... if na imbas kmbli, sy pon tk tau mcm ner sy leh rapat ngn downg... maybe kitaowg slalu lepak sme2 kt blik one of my frenz ms kitaowg p1... n then kitaowg abeskn mse lepak di libry ketika final exam.... hmpr separuh dr mse diploma sy adlh bersme mereka... menjd roomates utk 3sem without berpisah... if ade pon, juz terpisah because of blik berdua... a lot of pengalaman phit n manis with them... terlalu bnyk....

p3:

mereka yg melamar sy ;p utk menjd roomates mereka. kbtln sgt2 ketika itu geng2 sy sndr ta nk roomates sesamer coz kami takowt akn busan if slalu bersme... so, sy jd rum8 mereka... part 3 the most tough smester for me... downg je yg tau mcm ner sy ketka itu... kami pnye academic juga agk merosot semester tu. kami gelarkn semester itu 'zaman kegelapan' ;p. bnyk sgt bnda kitaowg sme2... n tradisi stdy …

finish!! = tamat!!

exam da abes....
rase lega sgt2..... terlalu lega smpi tktau na byngkn mcm ner... rse mcm batu besar yg hempap kt kepala da dialih kn.... dpt byngkn tk??? huhu... dahsyat kn?
so, na review stu2??
ok...
first paper:financial accounting... senior2 kte killer paper. yup!! tp its quit ok la... sy expect soalan lg sush dr tu tp ok jek... dia ikut pattern sem2 lpas. tkde yg pelik.
second paper: hubungan etnik... bleh tahan la... jwb ikut logik jek coz terlalu concentrate kt mgt mse tu.
third paper: organizational behavior. disebabkn pagi tu paper hubungna etnik n ptng tu ters paper ob, tgn agak lenguh utk menulis.... 11 muka surat okey mengarang utk paper tu. abes je terus tgn rse na tercbut. paper tu pon quit okey gak....
fourth paper: ethics paper!! huhu... bleh thn la... tp stdy case mcm pelik ckit. hehe.
fifth: management accounting. ta na ckp pape pasl paper ni.
sixth n last!!!: public sector accounting.. i've done my best.
n now...
merdeka!!!!!!!!

~ttfn~

kembali menaip...

sy tipu... huhu. sy kte hnye akn kembali berblogging lpas final exam tmt kn, tp still ade stu paper menunggu sy... n sy da kembali berblogging..
bnyk sgt bnda jd.... konvo, dateline assingments, test, quizzes n final exam...
klu ikt kn bnyk bnda yg akn sy taip. sbg tebusan yg lalu. tp ble tgn da start menaip, idea smua lari menyorok. hahaha..
td paper MAF... seriously amat mengecewakan.... sy klu boleh ta nk slhkn spe2... bnda yg buruk tu besa nya datang dari dri kte sndr... tp bnda yg spatot nyer snng, tp jd sush hnya kerana gara2 sy br tau cara menyelesaikan nya 3 hr sblm exam... kmudian, chapter yg sy berhempas pulas memahami sndr.. tiada guru n hnya berpandukn soalan past year dan juga jwpn nyer, rupe nyer sudah tiada lagi di dlm silibus... n tu juga sy dpt tau mlm sblm exam... smgt terus ilng.....
still... nsib baik sy masih ade kwn2 yg berusaha memnbntu sy.... n juga bf yg ta jemu2 membri smgt walaupun dia juga cbuk ngn final exam nyer.... thanks korang....
rabu ni paper psa... the w…