Posts

Showing posts from May, 2010

realiti dewi...

Adakah ku sedang mimpi
dipuncak awan kita menari
mungkin fantasi
bagai ilusi
hanya ku impi

Tawamu penawar hati
buatku tenang dimalam sepi
direaliti yg kuhadapi
sepanjang hari

Hilanglah perasaan ini
terpadam rindu bila kau kembali

Kaulah
dewa yg aku puja
bukakanlah hatimu
untuk cinta

Aku
dewi yg kau merindu
pencinta yg setia
oh sayangku

Dengarlah pintaku ini
luahan hati tidak bertepi
hasrat si dewi
agarmu dewa ada disisi.....

kegilaan...

Image
novel2 yg sudah habis dibc sepanjang wktu cti ni...
klu la serajin ini membc buku akademik alangkah bgus nyer... ;p

hey awk...

hey awk.
tk fhm ke??
sy mmg tk suke la ape yg awk buat tu.
awk ingta, awk je ke yg ade hati ngn perasaan?
orng lain tkde??
smpi bile smua nyer na ikut kepala awk...
sy pun ade keinginan jugak..
cube fhm...
ape yg sy mintk bukn sush.
cume mintak awk fhm je ape yg sy nak.
tau tk awk da bnyk susahkn sy?
tau tk selama ni sy diam dn bersabar je?
hey, awk da besar la...
tkkn still na bwk habit kanak2 lg...

ye, sy bukan la baik sgt.
tp at least sy sedar klu ape yg sy wt sakitkn hati orng.
n sy akn mintak maaf....
sy tk malu na mengaku kesalahn sndr...
bukn mcm awk.
orng da bg hint mcm nak mati pun still tk leh fhm lg...

terpulang la klu awk da terlalu "selesa" ngn keadaan awk tu.
sy akn tahan slagi bleh bertahan...
tp if tbe2 sy blah, fhm2 sndr la...
sy da malas na ckp.
da mls na bg hint.
n sy tau awk tkkn bc blog sy tp sy harap awk akn bc
klu lps bc ni pun awk still tk fhm bhs lg.
tk tau la na ckp...

p/s: mekaseh blog.. at least sy lega.

apa ertinya cinta?

Image
love is too complex for me...
no matter how many times we broke up and then couple again and then broke up again..
he still the lover of my heart.... =)

dia adalah sebahagian dari saya....

Image
tepat 14/05, umur dia genap 21 thun...
ye, dia br na msuk 21 walaupun sy da na msuk 22...
tp ta kesah la bpe umr dia pon, yg pntng sy sayang kn dia... =)

perkenalan pertama kami adlh pd 2/07/2006.
saat sy msuk bilik dan perkenal kn diri.
mmg rse mcm smlm bnda tu berlaku...
saat pertama sy berkenalan dgn dia, dah terlintas dlm fikiran sy 'mcm manja je budak ni'..
n ternyata sy ta silap.
smpi skrng sy berkwan dgn dia, sifat manja dia msih tk hilang.

thun pertama perkenalan kami, hbgn kami tidak la bgitu baik...
ye, mmg kami kesne kemari berdua, smpi orng akn pelik if nmpk sy tnpa dia dn dia tnpa sy...
tp, kami tk berkongsi segala2 nyer bersama. msih ade yg kami simpan...
n to be honest, mse tu sifat annoying terhadap sifat mnje dia amat menebal..
but after dia join komander, yg mner sy tarik diri separuh jalan, hehe.. sy dapat lihat dia berubah.
ye, sifat manje tu masih ade tp bertempat.

tp something yg sy sgt2 admire pasl dia adalah sifat tabah dia...
dia sangat tabah.
sgt2 tk mudah mengalah...…

tidak di ucap, bukan bermksd tak sayang....

Image
stu bnda yg sy fail, tnjuk yg syng sy mama sy...
tk tau la knape.... maybe as ank sulung, sy da terbiasa menjd seorng yg independent.
maybe sbb tu la sy tk bpe reti na tnjuk.
tp sumpah, dlm hati ini, sy terlalu dn sgt2 syng kn mama sy....
smpena hari ibu, sy nk dedicate entry ini utk mama sy...



MAMA, IKA SAYANG MAMA!!!