Posts

Showing posts from October, 2014

deep inside

perasaan tengah tak best. aku asyik dengar orang cakap aku kuat, sampai satu tahap aku rasa aku mmg aku kat. tapi tu tipu je. lama2 perasaan aku pun tau aku tgh menipu. to be honest, aku tak tau apa yang aku nak sekarang. only one person that can understand me completely tapi dia pun dah tak boleh diganggu sekarang. kawan2 semua dah slow2 build their own small wolrd. their own small family. aku? still sibuk dengan kerja and research. aku dah tak tau apa priority aku. apa yang aku nak dalam hidup ni. perasaan bila nampak gambar kahwin kawan2, gambar anak kawan2, buat aku rasa cemburu sikit tapi bila fikir, aku pun sebenar nya tak bersedia lagi utk kesitu. i need to keep my priority straight. to finish all this work first then baru fikir pasal kahwin maybe. entah laaa. penat dan keliru. kalau boleh hantuk kepala dan lupakan semua, aku dah buat, takpe la. aku cuba muhasabah, bagi yg terbaik utk diri sendiri insya allah. selesai kan impian mama abah, baru fikir impian sndiri, insya allah.…

workaholic

percaya atau tak aku di ofis pada waktu begini. tak tau la nak cakap gila kerja atau pun apa. tapi buat masa ni kerja dah macam jadi suatu priority dan juga satu kegilaan. kenapa entah. mungkin sebab kerja yg menimbun. carry mark, consultation bla bla. makan pun tak berapa menentu sekarang. bila sempat makan, kalau tak, abaikan, tapi entah. ada satu kepuasaan. mungkin sebab aku buat benda yg aku betul2 suka. jadi makan minum semua tolak ketepi.

oh ye. counting days. another few months left. tapi aku sibuk dengan kerja. haisyh. takpela. sebulan cuti nanti akn di fully utilized kan dengan persiapan semua. harap2 sempat. insya allah.

p/s: 24 jam rasa tak cukup.