Posts

Showing posts from July, 2009

jgn malas atiqah~

post ni lebh kpd dri aku sndr yg semenjak cti ni amat mls menghadap buku.
huhu
ni snri quiz yg akn aku hadapi next week..

PSA (public sector accounting) chpter 1 n 2
FAR (financial accounting reporting) chpter 1 n 2
OB (organizational behavior) chpter 1 n 2.

so atiqah, stop berblogging n berfacebooking(de ke perkataan tu)... face ur book now... hehe. ;p

p/s: post merapu dr aku... sesaper yg bc,tolong bg smgt ckit kt aku ek... huhu

kerinduan~

Image
sehari berlalu....
tnpa mesj n phone call dr dia
hnye beberapa cebis mesj di fcebook
oh tuhan....
sesungguhnyer aku amat merindui dia.....
yup. dia chenta hatiKU...

kau yg punya~

Jangan kau bimbang sayang
Di mana ku berada
Dengan siapa ku bersama
Jangan bimbang
Ku tetap
Kau yang punya

Bertukar pandangan, senyum
bersalaman ke sekadar berkawan
dan bila cinta dah mula berputik
ah, tak tidur malam
angan-angan jadi pasangan
dah menjadi kenyataan
yang nyatanya, telah banyak kita harung
adakalanya rasa bebas, kadangkala terkurung
kita pernah berpisah dan kembali
berpisah dan kembali
kembali kerna pengorbananmu kuhargai
hilang separa masa bersama keluarga
teman-teman huru-hara tiada lagi, tata, bye bye
tiada lagi huhu haha
jadi sebagai gantinya lagu ni kau yang punya
yang kau nyanyikan, aku nyanyi juga
tak sempurna, tapi ku kan tetap coba
dan janji-janjimu kujanji juga, yup
kini kau dalam duniaku macam hip hop

Kerjaku memang kejam
punca matamu tak boleh kejam
bermalam, bukan berjam
dimana? dengan siapa kubersama?
berpeluh, bertenaga dengan mic ku berasmara
yang lihat masih menjerit, si genit masih mengenyit
bungkusan dilontar sepuluh digit masih terselit
nah, tidak te…

blurrrr~

senggugut ku dtg *amat sakit smpi kn aku ta gerak lngsung dr katil
en zolphines ta dpt dikesan krn hp dia rosak msuk air :'( *aku amt perlukn dia di saat begini
peneman setia aku hnye la tv dn lappy. *sdng menonton series favourite ku house.

p/s: aku pon tk tau pe yg aku bebel kn ni.

aku sedar~

aku sedar aku tk lawa....
aku sedar aku ta secantik,tak sesopan org len.
aku sedar kdng2 mulut aku terlepas kate...
tp aku akn segera memohon maaf....
aku juga sedar aku ta seprti perempuan lain yg pndi bergaya.
tp aku juge sprt manusia lain.
punyai hati dn perasaan....
tolong la jgn hina aku sesuka hati....
walaupon hati ni da dilatih menjd kebal,tetapi kdng2 ia pon mampu terguris...
aku bleh terima teguran sekira nyer ditegur dgn baik...
cume aku mintk skali lg....
jgn la hina aku....
tolong la.....
itu je yang aku mintk...........

p/s: aku tau owg yg aku tujukn kte2 ni tkkn membc blog aku ni. ini juz luahan hati. da lme sgt aku simpan dn aku takut menjd dendam....

kebosanan melanda~

cuti sem utk uitm diawal kan... cuti sem ape klu br 3minggu blajar. otak pon ta smpt cair lg da kna cti. ni smua h1n1 pnye pasl. ngoks btol.... ahhhhhhh. aku bosan. tktau na wtpe sminggu ni. na g k.l? erm,tktau plak na lepak mne. hadi msti cbuk ngn kelas.. lgpon keadaan kewangan tk mengizinkn. huhu. so,en laptop. awk je la peneman sy sepanjang sminggu ni. owh,dn juge assngment financial accounting sy...... ;p

small reunion~

Image
hr jum hr tu dak2 dungun dtg... mksd dak2 dungun dcni ialah, dak2 dip acc di uitm jngka yg further dgree kt dungun. huhu.... amat seronok krn aku da lme ta jmpe downg. xpecially yati. hehe... yg dtg yat,ana,lynda ngn farah. aku sbnr nyer da tau downg akn dtg tp dak2 len tk tau. downg na wt surprise kt dak2 len... n aku lah mastermind nyer. huhu. mule2 kitaowg surprise kn ana lamat. menjerit ana ble nmpk lynda n yat. n menangs downg.. ngn aku skali touching tgk downg. huhu.
pastu sue, fana, n dak2 len.. agk kecoh gak la level downg kt kolej tu. dak2 kampus len pon da pelik je... huhu... kitaowg lepak n berborak2 kt blik su. bnyk sgt bnda yg diceritakan.... huhu. rndu sgt suasana riuh mcm tu... ptg tu pas kels abes kul 5, kteowg kuar rmi2... best gler dpt berkumpul blik mcm tu... g mkn..... hehe. aku pon dgn pki bj kurung nye pon follow skali.

~4 meja digbungkn utk memuatkn kmi. huhu~



~yat kte rndu kmera phone aku.
so dia pon mencapap la puas2 huhu~



~aku ngn lynda. tgk muke pnt aku. ;p…

aku benci~

aku ta pnh rse mcm ni
aku ta pnh benci sprt aku bnci dia
npe dia msti wujud dlm idup aku
aku bnci...
stupid!!!!
juz get lost from my life!!!!!!!
from now,i officially hate you!!!!!!!!

tag ini drpd ----> nia aka pelangi chantekk

Syarat-syarat :
1. 'Tag' dijawab dalam Bahasa Melayu sahaja.
2. Tag orang yang telah men'tag' anda
3. Tag orang yg anda mahu tag.

Sila jawab soalan-soalan ini dalam Bahasa Melayu sahaja.

0. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
>> mesej en zolphines n yati. tgk syurga cinta. makan. ym ngn umairah.. huhu~

1. 2 jam yang lalu?
>> br ciap mand....

2. Anda suka
>> bercakap
>> melayari internet

3. Minggu lepas
>> ade suai knl ngn dak2 br dgree acc n dip acc.
>> ptptn aku kna reject. ngoks. :(

4. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali
>> aku dan dirimu- ari lasso ngn bunga cinta lestari
>> dan sebenarnya - yuna
>> the climb - miley cyrus

5. 3 Binatang y saya xsuka
>> lipas - mmg ta suke ble dia terbang
>> lipan - bnyk da sejarah itam ngn lipan ni
>> ulat bulu.

6. 5 fakta tentang anda
>> amat aktif....
>> amat syg kwn2. biar sy sakit,jgn kwn2 sy sakit.
>> amat becok.... bleh wt…

suaikenal ke orientasi?

Image
smlm aku sbg pelajar ijazah perakaunan bahagian 4 diwajibkn pg aktivti suaiknl rsenyer diantara pelajar2 ijazah perakaunan p4 n pelajar diploma perakaunan p1.
aktiviti yg amat memenatkn,tp aku rse seronok sbb atleast aku dpt knl kwn2 aku. disbabkn aku duk umh n kwn2 aku yg len duk kolej,so aku ta bpe knl downg sgt.... tp aktiviti ni at least wt aku tau nme2 downg... huu~ downg amat sporting. exco persida(persatuan siswa siswi diploma perakaunan) tlh amat bertungkus lumus menjayakn bnda ni. aku rse supposed exco biacc(bachelor in accountancy) pon terlibat tp aku difhmkn downg de xtvt len. ta kesah la kn... yg pntng smua nyer berjalan ngn lancar~


~dimne ade mira,dctu ade tqah ;p~


~on the way~


~kwn2 baru yg amat sporting~


~di tgh padang~


~p4 dgree intake jul 09 ;)~


~dak2 laki yg lapar~


~old n new~


~mereka~


~rakan2~


~smpt lg bergmbr walaupon ngah beratur:p~


~pose favourite~


~ika n ika~


p/s: credit to mirul(slh sowng exco persida) sbb tngkpkn gmbr kitaowg.

nasihat bergune~

Jika kamu memancing ikan……
Setelah ikan itu terlekat di mata kail……
Hendaklah kamu mengambil ikan itu……
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja…….
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya……
Ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup……

Begitulah juga……

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang ……
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu……
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya……
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja……
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu……
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu……

Jika kamu MENADAH air biarlah berpada……
Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh……
Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja……
Kerana apabila ia mulai RETAK ….tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula……
Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja……

Begitulah juga……

Jika kamu sedang memiliki seseorang…. TERIMALAH dia seadanya……
Janganlah ka…

hari kelas full~

Image
act,aku mls na menaip sbnr nyer... tp disebabkn aku sedar dri yg aku pnye blog ni da lme ta updte,so aku rjn2 kn la dri aku ini... hehe....
aku br pas siapkn assngment yg bergunung ganang tu. btol la ckp owg,dgree ni bkn mse memain... pnt kowt. dipressure n ditekan oleh lect. huhu....
aku na cte pasl hr slase ku... hr kelas full... amat seronok ;p


~menunggu mse kelas maf~


~kels msh berkunci.huhu~


~kuiz mengejut. da la aku tk stdy.. huhu~


~kelas arab~


~smpt berposing ;p~


~sblm kels ctu (jgn contohi aksi tk sopan mereka ek.. ;p)~


~kelas ctu~

p/s: aku mls na menaip. so aku bercerita melalui gmbr je ek...

tag lg~ suke suke~

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
~tqah
~along
~ika
~mak cik(best frenz ku n en zolphines ske pngl mcm ni)

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
~ 21 Dec
~ 10 Jan
~ 9 June
~ 9 July

FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
~ on9
~ gayut ngn umairah
~ ym ngn afiq
~ try call en zolphines yg sdng tdo ;p

FOUR WAYS TO BE HAPPY:
~ sentiasa senyum
~ buat baik ngn owg sekeliling
~ solat jgn tnggl
~ sentiasa positif

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
~ kereta
~ laptop
~ rumah
~ wang tunai ;p

FOUR OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
~ on9
~ bc novel
~ tngkp gmbr n edit gmbr
~ hang out ngan kwn2

FOUR PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
~ paris
~ goldcoast
~ pulau pangkor
~ pulau tioman

FOUR FAVORITE DRINKS:
~ sirap limau
~ epal ais
~ limau ais
~ air ksong~ huhu

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR ROOM:
~ kiki
~ katil aku
~ laptop aku
~ buku2 aku yg akn bertmbh lg nant.. *sigh

FOUR FAVORITE COLORS:
~ purple
~ black (xpecially tdung,snng na match ngn bju. ;p)
~ pink (mcm nia gak,dlu aku ta suke. hehe)
~ blue

TOP FOUR HANGOUTS:
~ kdi mkn kt pagar…

bz~

act,bnyk gler bnda aku na updte.
tp aku teramat la busy.
kelas br start.
stiap subjek ade assngment
daftar kursus ta settle lg
borng ptptn ta settle lg
n buku tkde lg
kna cr info kt internet
so,nant ble da free aku updte ok....
muahhhhhhhxxx

p/s: sdng tgk ariel n marsha kt tv. sooooooo sweet. :)

cherita sabtu ku~

Image
semalm aku g mendaftar utk dgree... huhu. agk excted. aku bgun awl gler,sbb mlm sblm tu miera ckp na g mendftar pg.... lps aku ciap mand,aku mesj miera tnye dia da bertolak ke blom. dgn hampehnyer dia jwb,dia ngah pnjat pokok. ngah kutip buah na bwk g umh aku.. hehe... sib bek na bwk utk aku,klu tk mmg na kna la tu. ;p
miera smpi dlm kul 1 lebh. kul 2 kitaowg g hea.... ingtkn lme sgt la na mendftar tu. upenyer ta smpi 5 mint pon. pas mendftar,aku g kolej. tolong miera kms barang.... pastu g melepak kt blik dak2 ni.. wah.seronok sgt jmpe downg blik. riuh blik eda ngn suara aku,miera,fana,ana,pingu,janah ngn dak2 len. maklum la,lme ta jmpe kn... huhu. tp rse mcm de sesuatu ya ilang. ye la... klu tk,kitaowg kn rmi. ble da berborak mcm tu,teringt plak kt kengkawan yg de kt kmpus lain. mcm ner la agk nyer alis,yat,farah,pady ek... mule start rndukn downg. huhu...


kt hea

leps da melepak,dak2 ni ajak g pasar mlm plak... yup! pasr mlm je... tu je la tmpt hang out kgmrn kami di jngka.. ;p huhu...…

chenta oh chenta~

aku slalu tertnye2.... ape yg lebh baik? terima owg yg cintakn kte tp kte ta cintakn dia atau pon tngu smpi owg yg kte cintai menyintai kte....
dilema kn? bnyk da mslh mcm ni aku tgk kt sekeliling aku. ade kwn aku yg mmg rmi pemint... rmi sgt owg yg suke kt dia. dia pon mmg cun. huhu... tp dia suke kejar owg yg ta minat kt dia.. kdng2 aku terfkr,knape dia ta leh terima je owg yg minat dia ek? tp lme2 aku fhm... bnda ni smua melibatkn hati dn perasaan. da klu hati kte ta suke,tkkn na pksa plak kn..n lg skali aku tertnye2.. mcm mne agk nye kte na tau kte da jmpe owg yg sesuai utk kte? ape tnde2 nyer? n confirm ke owg tu adlh pasangn sehdup semati kte? fuuuhhhh..... complicted kn? aku mmg suke fkr bnda2 complicted mcm ni. sje na meyushkn kepale otak.. hehe... tp if kowng ade jwpn utk persoaln2 yg slalu aku fkr ni... bleh la tolong aku ek? huhu~

~tata~

pembetulan~

Image
post ni adlh susulan post pesanan~... memandangkn rmi kwn2 aku da apply tkr kampus,so aku btl kn la blik mner yg ta btol... hehe...

pady dpt s.alam... yea!!!!
dkt ngn umh n damia~


lut pulng ke jngka.. :)
jngka n fateen d hati kn lut?


nzlie pon pulang ke jngka..
dkt ckit na jmpe yat.
huhu

p/s: dgree akn bermula.. bersme2 mereka sy akn cbe berjuang hbs2an... ;)

tag by pelangichantekk aka nia~

Image
A : loves to laugh
B : crazy at times
C : cute
D : smart
E : has beautiful eyes
F : wild and crazy
G : sexy
H : gives good hugs
I : very hot
J : likes someone
K : is very athletic
L : very good kisser
M : easy to fall in love with
N : very trustworthy
O : has the best personality ever.
P : popular with all types of people
Q : has a smile to die for
R : will make a good boyfriend or girlfriend
S : likes someone
T : very opened minded
U : is loved by everyone
V : not judgmental
W : very sexy
X : never lets people tell you what to do
Y : nice butt!
Z : makes dating fun

here my name NUR ATIQAH


N : very trustworthy
U : is loved by everyone
R : will make a good boyfriend or girlfriend

A : loves to laugh
T : very opened minded
I : very hot
Q : has a smile to die for
A : loves to laugh
H : gives good hugs

i tag u-> alia,lil sis shieda,yat,kay