renungan~

2.24 am...
blik aku.


mse aku ngah bosan membelek hp aku, aku terjumpa stu mesej yg aku simpan. aku tk ingt da spe yg htr, tp mesj dia mcm ni:

hidup ni susah kte na duga...
kdng2 kte rase kte ni dekat sgt ngn someone 2,tp sbnrnyer kte jauh...
walaupun kte dpt capai n genggam tgn dia belum tentu lg dpt pujuk dia bahkan khdrn kte lngsung ta disenagi....
rencah dunia, kte tkkn tau spe kawn n spe lawan smpi la stu mase kte jth ...
mse tu kte tgk la,sape yg menghulurkn tgn n sape yg akn meninggalkn kte....


mmg btl... sepnjng 20 thn lebh aku idup ni, mcm2 ragam org aku jmpe... yg baik dpn tp jht blakang. yg baik depan dn blakang. aku mmg sowng yg peramah,kdng2 smpi owg annoyed ngn aku. tp slh ke aku mcm tu? tu mmg aku... owg ckp aku hipokrit... mmg aku admit,kdng2 aku terpkse hipokrit. aku percyer, bkn aku je... rmi lg yg mcm tu. bg aku, biar la owg na mengata aku disebab kn sifat aku yg riuh drpd aku pnt kna berlakon jd seowg yg pendiam.... kwn2 rapat aku senang aku cm ni. ble downg teraser,downg akn tegur n aku ta pnh melenting... aku terima.. aku ta kesah if spe2 pon na menilai aku.... nilai la... aku ni pun hnye manusia besa. tk la perfect mner.
smua kritikan aku terima... mne yg aku bleh ubh,aku ubh la. asalkn aku ta perlu ubah dri aku jd owg len. jd owg yg aku sndr tkkn knl......

p/s: tk tau npe tbe2 aku membebel mcm ni. maybe da lme na luahkn tp tk terluah kowt. thanks krn sudi membc....

Comments

nia said…
hidup ka..mmg cm 2..mmg xde org akn pham kite 100%..bahkn diri kite sendiri pn xpham prangai kite..lumrah manusia.. ;p
ika said…
btol tu... kte juz bleh muhasabah dri sndr je..
tgk pe yg btl n pe yg slh. :)
nia said…
This comment has been removed by the author.
nia said…
djeaahh..ika baguss.. ;p
nia tag ika..check out ma page.. :D

Popular posts from this blog

more than a year

tagged from cik miera farhana...